Kesäpäiviä

Kesäpäivät Turussa 2018

 

Lähdimme bussilla pienimuotoisella ryhmällä Kangasalta kohti Turkua. Perillä saimme bussin heti linnan viereen. Passit ranteeseen ja kohti avajaisia.

Linnan pihalla oli upeat turnajaiset joista kuvia tuli räpsittyä.Turnajaisten viereisessä kojussa oli hyvä tietoisku sen ajan aseteknologiasta. Myös jousiammuntaa pääsi kokeilemaan. Itse linnassahan riitti myös kierreltävää.

Paljon oli eri osastoja ja liiton toimintaa muutenkin esillä,kiitokset siitä Turkuun !

Forum marinum oli myös avoinna, siellä oli mm. valtava huone täynnä perämoottoreita. Samassa yhteydessä pääsi myös tutustumaan Suomen joutseneen. Suomen joutsenen edessä oli myös taitoajonäytös mopolla ja moottoripyörällä.

Päivä päättyi kulttuurikeskus Logomoon jossa esiintyi Jannika B. Päivä oli pitkä ja lämmin,joten lähdimme tämän jälkeen kohti Kangasalaa. Myöhemmin päälavalle nousi yleisöä tanssittamaan myös Marita Taavitsainen orkestereineen ja Bilebändi Raikas. Logomon tiloista löytyi lauantai-iltana myös rakennusliittolaisittain toteutettuna kulttuurikahvila ja karaokepub.

Tehtävärasti
Puheenjohtaja ja sihteeri tehtävärastilla.
Särkänniemen uusin laite.

Kesäpäivät Tampereella 11.-12.6.2016

 

Kultaa ammunnoissa !

 

Päivän ohjelma alkoi rakennusliiton ampumamestaruuskilpailuilla Nokialla. Osastoltamme oli mukana 2 jäsentä, Janne Salminen ja Matti Välimaa. Janne sijoittui upeasti ensimmäiseksi luodikon miesten sarjassa 94 pisteen tuloksellaan. Matti sijoittui kuudenneksi Y60 sarjassa. Nämä metsästäjät osallistuivat myös hirvi-sarjaan. Salminen kuudes ja Välimaa yhdeksäs.

Onnea voittajalle !

Katso tulokset http://rakennusliitto.fi/wp-content/uploads/2014/10/Rak16_luoti_tulokset.pdf

 

Varsinaiset kesäpäivät avattiin Väinö Linnan aukiolla. Sieltä löytyi info pisteitä joissa jaettiin mm. kaupunkisuunnistuksen kortteja. Raksanuoret olivat myös hyvin esillä. Paljon saatiin myös tietoa yhteistyökumppaneilta. Työväenmuseo Werstaan näyttelyt olivat avoinna. Valtavaa höykonetaa pääsi hämmästelemään alkuperäisellä paikallaan.

Elävää musiikkia musiikkia ja runon lausuntaa oli myös tarjolla.  Matti Harjuniemi piti avauspuheen ja pian sen jälkeen pääsi suunnistamaan. Ensimmäinen rasti oli heti aukion tuntumassa jossa oli ratkaistavana iso palapeli. Toinen rasti löytyi sillan jälkeen Tammerkosken kupeelta. Ennen kolmatta rastia piti löytää satojen lukkojen joukosta liiton oma lukko ja kertoa mistä sen löysi. Seuraavaksi kuljettiin keskustorin reunamille neljännelle rastille. Viimeinen rasti löytyi taas kosken toiselta puolen jossa puheenjohtajamme Tommi jakoi mehua janoisille. Myös mustaa makkaraa oli tarjolla.

 

Tästä pääsi vielä nopsasti käymään pubivisailua harrastamassa ravintola Plevnaan.

Kello alkoikin jo lähestyä 17.00 jolloin rakennusliiton jäsenet pääsivät ilmaiseksi Särkänniemen huvilaitteisiin. Tätä hupia riittikin sitten 21.00 asti.

Särkänniemen ohjelmalavalla oli huippuesiintyjiä, mm. Me And My Monkeys sekä Agents.

 

Huvikeskuksen sulkeuduttua juhlaväki hajaantui ympäri kaupunkia, vaihtoehtoja oli monia. Lähin paikka oli sataman kupeessa oleva ravintola Kaisla ja Ankkuri . Pauli Hanhiniemi esiintyi 22.30. Lava olikin aivan täynnä ja osa joutui kuuntelemaan Paulia ulkopuolella. Baaritiskejä löytyi läheltä joten hyvin sielläkin väki viihtyi.

 

Seuraavana aamuna pääsikin sitten virkeänä ja hyvin levänneenä Punainen Tampere- kiertoajeluille. Toinen suuntasi Kalevankankaalle ja toinen Pispalaan. Myös työväenmuseo oli avoinna.

 

Matkalaisia "Eltsunkentällä".
Mukana oli myös perheen pienimpiäkin.
"REMU"
Kylälläkin tapahtui.
Tunnetko julkkiksen.
Niin, tietysty Linnanmäellä oli hauskaa pienillä ,kuin myös vähän isommilla.

Osastomme teki retken rakentajien kesäpäiville.

Helsinki ei sään puolesta ottanut matkalaisia tervetulleesti vastaan.Johtuiko säästä vai mistä, niin rakentajat perheineen ei löytänyt "Eltsunkenttää" . Jos vertasi väki määrää esim. Lahteen, niin paikalla oli pieni prosentti, väki määrästä Lahdessa. Paikalla oli kuitenkin lapsille suunnattua toimintaa sen verran, etteivät lapset ehtineet turhaantua, ennenkuin pääsivät Linnanmäelle.Uskon ettei "Eltsunkentälle" jäänyt kuin kourallinen väkeä sen jälkeen kun Linnanmäki avasi ovensa.Siellä hauskaa riitti kaiken ikäisille. Osa retkeläisistä käväisi Helsingin keskustassa, jossa myös riitti toimintaa.Mainittakoon esim.sambakarnevaalit ja moottoripyöränäyttely.

Osa matkalaisista jatkoi tapahtumaa laivalla ja muut palasivat bussilla Kangasalle.

Lahti
Kotka

Osasto tekee päiväretkiä Liiton kesäpäiville. Jäsenemme ovat osallistuneet aktiivisesti kesäpäivien tapahtumiin, mm. karaoke ja petankki kilpailuihin hyvällä menestyksellä.

Kesäpäivät Turussa

 

Teemme 16.6 la bussilla päiväretken liiton kesäpäiville Turkuun. Omavastuu 20e lähtee sitten yksin tai perheen kanssa. Ilmoittautuminen 040 8220564 (Petri) ja maksu FI70 5104 0020 0790 79. Maksu 20.5 mennessä. Tarkka lähtöaika ja paikka tarkentuu lähempänä matkaa.Tässä vielä tarkenpaa tietoa tapahtumasta :

 

Rakennusliiton jäsenet perheineen kokoontuvat juhannusta edeltävänä viikonloppuna Turkuun. Vuosikymmenten perinteen omaavan kesäpäivätapahtuman luonnetta on viime aikoina kehitetty aiempaa perheystävällisempään suuntaan.

Tapahtuma alkaa Rakentajamotoristien osalta perjantaina 15.6. Motoristiväki majoittuu Laivahostel Boreaan, joka on kiinnitettynä Aurajoenrannassa aivan Turun linnan ja merimuseo Forum Marinumin välittömässä läheisyydessä. Myös muille kesäpäivävieraille on varattu majoitustiloja kaupungin hotelleista perjantaista alkaen, jotta lauantaina ehtii mukaan tapahtumaohjelmaan alusta alkaen.

Linnan ja merimuseon alue on tapahtumakeskuksena lauantaina 16.6. kello 16.30 saakka. Linnan esipihalla voi osallistua keskiaikaiseen markkinatapahtumaan ja nauttia ajan hengessä tuotetuista ohjelmanumeroista. Päivän mittaan jäsenet perheineen voivat maksutta tutustua opastetusti linnaan ja merimuseoon. Linnanpuistossa kesäpäivävieraat voivat iltapäivällä seurata mm. Rohan tallin tuottamia keskiaikaisturnajaisia ja tutustua keskiajan ritareiden leiriin sekä kokeilla jousiammuntaa tuon ajan välineillä. Linnanpuiston tapahtumat, kuten linnan esipihan markkinatapahtuma, ovat avoimia kaikelle kansalle.

Illalla tapahtumien keskus siirtyy kulttuurikeskus Logomoon. Ensimmäisenä klo 17.00 suuren salin lavalle nousee lähinnä nuoremmalle kuulijakunnalle suunnattuna Jannika B. Myöhemmin päälavalle nousee yleisöä tanssittamaan myös Marita Taavitsainen orkestereineen ja Bilebändi Raikas. Logomon tiloista löytyy lauantai-iltana myös rakennusliittolaisittain toteutettuna kulttuurikahvila ja karaokepub. Tapahtumaan saadaan vieraaksi myös mm. kuuluisa Liitto-orava. Logomon iltatapahtumakin on avoin tapahtuma.

Rakennusliitto tarjoaa kesäpäivävierailleen (”passillisille”) sunnuntaina 17.6. vapaan pääsyn Muumimaailmaan ja Turun SuperParkiin. Sunnuntaina on myös mahdollisuus tutustua Turun kaupungin nähtävyyksiin