Talvitapahtumat

Meripilkkiretki 12.2.2022

 

Kauan odotettu meripilkkiretki koittaa pian,kaikki joukolla mukaan ! Iso bussi varattu,mahtuu pulkat,kairat  yms.tarvikkeet. Ja saaliit !

 

Lähtö 12.2 klo.5.00 Liutun uimarannan iso parkkipaikka (rantakuja,Liuttu,Kangasala)

 

Tällä kertaa kohteena Ihattula,Taivassalo.Paluu ajankohdasta sovitaan menomatkalla. Osaston jäsenet perheenjäsenineen ovat tervetulleita,sitovat ilmoittautumiset Jari Laurilalle joko soittaen tai viestitellen. Puh. 0400170076.

 

Retki onnistui hienosti. Aurinkoinen keli suosi osallistujia,tuuli oli ajoittain kovaakin mutta hyvällä vaatetuksella pärjäsi. Jäätäkin oli reilusti,n. 40cm. Eikä luntakaan ollut liikaa,vaan juuri sopivasti ettei ollut liukasta. Ahvenat oli tasakokoisia,mutta isompia kuin sisävesillä.

Ehdimme juuri sopivasti aamuksi että saimme nauttia komeasta auringon noususta ! Ja merikotkakin kävi näyttäytymässä useasti. Kaikinpuolin onnistunut reissu,kenties ensivuonna näemme taas !

Pilkkikisat Vesaniemi 10.3.2018

 

Lupaava keli,ei paljon pakkasta eikä tuulta. Mutta niinhän se aina on,kala ei syö hyvällä kelillä. Loppuvaiheessa alkoi näyttämään laituripilkiltä,viime minuutit vietettiin miltei laiturissa kiinni. Kovaa loppukiriä yritettiin ja hurttia huumoria heitettiin. Tarinoita riitti kuinka kukakin oli saanut valtavia saaliita. Vaakalla viimeistään totuus selvisi.

 

Voittajiksi tulivat Petri Haala, Pirjo Haapsaari ja nuorissa voiton vei Mila Saario.

Nuoria oli ilahduttavasti paikalla.Palkintoja oli jälleen runsaasti ja sekös nuoria miellytti ! Kiitos palkintojen lahjoittajille.

 

Syötävää ja juotavaa oli runsain mitoin ja saunaankin päästiin. Tommi opetti avantouinnin saloja pitkän kaavan mukaan,saunaan uimaan saunaan uimaan.....

 

 

Pilkkikisat Vaparissa 18.3.2017

 

Kisapaikaksi valittiin jälleen hyväksi havaittu Vahderpään vapaa-aikakeskus. Kevät oli jo kovasti tuloillaan,joutseniakin nähtiin.

Miesten sarjan voittajaksi yltyi Teuvo Mäki yli 6 kg:n tuloksellaan.

Naisten sarjan voitti Sari Luhtala.

Nuorissa Eero Honkoliini.

 

Pilkkikisat Kuhmalahdella 13.3.2016

 

Kisat oli tänä poikkeuksellisesti monille uudessa paikassa vanhan Kuhmalahden kunnan rantasaunalla. Syvyyskarttoja oli tutkittu jo valmiiksi ja paikkoja mietitty. Keli oli pilvinen mutta aika tyyni. Kaikki odottivat saavansa normaalia settiä eli ahvenia ja isoja särkiä. Mutta ei. Nämä kalalajit näyttivät kadonneen koko järvestä. Sen sijaan sieltä nousikin taskupeilin kokoisia ohuita paistinlastoja, väittivät pasureiksi tiedä sitten mitä olivat. Syönti oli tosi herkkää, tarkkana piti olla että kalan huomasi.

Teuvo Mäki oli tarkin syönnin tarkkailija,sillä hän voitti ylivoimaisesti. Samalla tuli uusi nimi kiertopalkintopokaaliin. Kilon tuloksesta alaspäin olikin jo sitten hyvin pieniä eroja. Yksikin kala olisi vaikuttanut sijoituksiin, jossittelua riitti....

Naisten sarjassa oli jälleen tuttu voittaja Pirjo Haapsaari. Hänellä pääsi jokin iso kala karkuun,koukkukin vääntyi.

Teuvo voitti myös suurimman kalan kisan.

Palkintoja oli paljon jälleen kerran, kiitokset lahjoittajille.

Ulkona paistetut makkarat maistui hyvin,ei ollut mitään jauhomakkaroita......

Saunakin lämmitettiin ja hyvät oli löylyt.

Lähtökäskyä odotellaan
Kilpailun uuvuttamia.
Taskupeilejä
Miten voi koukku mahtua suuhun ?
Siimat oli kireällä

Osaston pilkkikisat Vaparissa 14.3.2015

 

Keli oli aivan täydellinen,aurinko paistoi eikä juurikaan tuuli puhaltanut. 17 kilpailijaa oli saapunut paikalle. Joutsenet odottivat jo kilpailun voittajan pilkkipaikalla. Jää paukkui ja jytisi koko päivän,mutta kesti silti hyvin. Ensimmäinen tunti oli hyvää syöntiä,mutta sitten kalat olivat vähän vaikeampia houkutella koukkuihin. Myös jään liukkaus toi hiukan lisähaastetta. Voittokalat löytyivät jälleen kerran samalta paikalta kuin viime vuonnakin.

Punnitusjonossa oli jännitystä ilmassa ja voittajaksi selviytyi Kari Lehto vajaan 300g:n erolla toiseksi tulleeseen. Voitto oli Karille jo toinen peräkkäisinä vuosina.

Suurimman kalan sai Jari Luhtala,355g.

Naisten sarjan voittajaksi tuli Sanna Luhtala vajaan 200g:n erolla.

Lasten sarjan voittaja oli Eero Honkoliini.

Kiitokset taas palkintojen lahjoittajille,niitä oli runsain mitoin.

Lopuksi paisteltiin makoisat makkarat. 

Tarkemmat tulokset ja sijoitukset löytyvät tulokset kohdasta.

 

 

Jännitystä punnituksessa.
Kilpakumppanit
Suurin kala 355g
Kisan voittaja
Laituri ennen ja.....
Laituri tuntia myöhemmin,jäällä on uskomaton voima !

Meripilkki 21.2.2015

 

Aamu alkoi varhain jo viiden aikaan,kun ryhmä innokkaita kalastajia saapui Parman parkkipaikalle. Alkoi neuvottelu mikä tulee olemaan suuntana. Hyvien vakuuttelujen (jäänvahvuudesta) jälkeen kohteeksi tuli Ihattulan kalasatama.

Olo oli huojentunut kun rannalta näkyi mönkijöitä kulkevan jäällä. Porukka hajaantui jäälle päästyään laajalle alalle.Syönti oli heikonlaista,mutta oli sieltä mukavan kokoinen haukikin tarttunut mukaan.

Keli oli suotuisa, ei liian kylmää eikä liian sateista. Eikä myöskään kukaan pudonnut jäihin.

Eväät maistuivat ja matkalaiset olivat tyytyväisiä päiväänsä.

 

Pilkkikilpailut Vaparissa 9.3.2014

 

Kilpailut käytiin pilvisessä ja kovin tuulisessa säässä. Jos ei kalaa tullut painoksi,niin pilkkijakkarasta sai pitää kiinni ettei olisi vienyt mennessään. Joutseniakin saimme ihailla pilkkimisen ohella.

Viime ja tämän vuoden mestarit luottivat vanhoihin paikkoihinsa. Mutta ilmeisesti viime vuoden mestarin paikka ongittiin jo silloin tyhjäksi ja Lehdon Kari voitti reilulla 600:n gramman ylivoimalla. Vasemmalla olevasta virrasta varoiteltiin ja sen lähellähän sitten suurin osa pilkkijöistä olikin. Mutta mitään pulahduksia ei onneksi sattunut.

Naisten sarjan voittajaksi saatiin Pirjo Haapsaari selvällä ylivoimalla. Harjoitus tekee mestarin ! Huhu kertoo hänen saaneen jopa yli puolen kilon ahvenia talven aikana.

Suurimman kalan kisan voitti Matti Välimaa pienellä 5:n gramman erolla, Sanna Luhtalan jäädessä toiseksi. Voittajan ahven painoi 250 gr.

Osanottajia oli saapunut ennätyksellinen määrä,jopa 21 kilpailijaa.

Palkintoja oli tullut runsaasti,kiitokset tukijoille. Kilpailun jälkeen paistettiin makkarat ja nautittiin virvokkeita.

Tuulisen päivän jälkeen teki hyvää mennä vielä lopuksi saunomaan.

Tarkemmat tulokset ja sijoitukset löytyvät kilpailujen tulokset sivulta.

Toiseksi isoin kala.
Se isoin kala,pienen pienellä erolla.
Väkeä oli tupa täynnä.
Ylituomari jakaa palkintoja.
Porukkaa oli hyvin paikalla,etsi kuvasta voittaja.

Talvi 2013

 

Aamupäivästä kylmäntuntuinen sää odotti pilkkijöitä, mutta auringonpaiste lämmitti kilpailijoita todella mukavasti.Hetkellisesti jäällä oli todella kevään tuntua.Yhteistyömme Tampereen muurarien kanssa sai jatkoa, sillä luvassa oli juokkuekilpailu.Kumpaankin joukkueeseen nimettiin 3 kilpailijaa etukäteen.Olisiko kotikenttä auttanut osastomme joukkuetta voiton saamiseen?Kilpailu eri sarjoissa oli tiukkaa ja joissakin kohdissa 1 kala olisi muuttanut sijoitusta.Miestensarjan voittajaksi ylsi tälläkertaa Jari Laurila.Ero toiseksi tulleeseen Haapalan Petriin oli selvä.Naistensarjan voittajaksi saatiin uusi kasvo.Erot olivat pieniä, mutta voittajaksi pilkki "nuorinainen" Sanna Luhtala.Hän oli muuten ensikertaa pilkillä.Toiseksi tuli Ahosen Ritva.Hän muuten ei ollut ensimmäistä kertaa pilkillä.Sanoisin että kokemus ja nuoruus kisasivat voitosta.Nuortensarjan voiton vei Lyyti Rönö.Hänestä kasvaa kova haastaja tuleviin pilkkikisoihin.

Kisan jälkeen oli tarjolla pientä purtavaa ja sauna oli lämpimänä.

Palkintoja oli tälläkin kertaa saatu lahjoituksena runsaasti.Kiitos kaikille lahjoittajille.

Tarkemmat tulokset löytyy kilpailujen tuloksia sivulta.

Sää suosi kilpailijoita, vaikka aamupäivän pakkaslukema oli-15.
Tyytyväinen pilkkimies.
Osastomme pilkkijoukkue muurareita vastaan.
Osastomme- ja muurareiden juokkue.
Puheenjohtaja totesi valtikan vaihtuneen naistensarjassa.Uuden voittajan on helppo hymyillä.
Voittaja vastaanottaa kiertopalkinnon.
Miestensarjan ylivoimainen voittaja.Syötitys tuotti tulosta.
Nuortensarjan voittaja onniteltavana.

Meripilkki

 

Osaston meripilkkireissun suunta oli tänä keväänä Hakkenpää.Sää oli pilvinen ja aamusta satoi kevyttä pakkaslunta. Matkassa oltiin iloisinmielin ja muutama vierailijakin oltiin saatu mukaan.Kalaakin saatiin jonkinverran tarttumaan pyydyksiin.Makkarat ja virvoikkeet tekivät hyvin kauppansa pitkän kalastusrupeaman ohessa.Matkalaiset olivat jälleenkerran tyytyväisiä ja jäivät odottavin mielin katsomaan tulevia reissuja.

Yhden kalastajan päivän saalis.
Iloisia matkalaisia.

Osaston pilkkikisat 2012

 

Kisat pidettiin Vahderpäässä, pienessä pakkaskelissä. Osallistujia oli saapunut mukavasti paikalle. Puheenjohtaja toivotti kaikki tervetulleiksi ja pitemmittä puheitta toivotti kireitä siimoja kaikille. 3.n tunnin kisan jälkeen oli voittajat saatu selville. Kala oli liikkunut ja käynyt pyydyksiin. Kahvit juotiin ja makkarat paistettiin .Palkintoja oli jälleen saatu mukavasti, siittä kiitos kaikille lahjoittajille.Palkintojen jaon jälkeen oli vielä mahdollisuus saunoa.

Miesten sarjan voiton vei Jari Luhtala 8.070kg tuloksella ja naisten sarjan pokkasi Haapsaari Pirjo 1.875kg saaliilla. Nuorten sarjan voitti Kimmo Vuolle 0.735kg saaliilla.Suurin saatu kala (ahven) painoi 285g ja sen sai Lehdon Kari.Tulokset tarkemmin sivulta kilpailujen tuloksia.

Pilkkikilpailu 2010.

Lieneekö lumisateinen sää pelästyttänyt osan pilkkiväestä kun paikalla oli väkeä vähemmän kuin normaalisti.Kuitenkin jäälle uskaltautui joukko rohkeita ja saalistakin saatiin.Jäällä oli hyvä kulkea ja aurinkokin ehti pilkistää kisan loppupuolella.Ilman tuulta sää olisi ollut varsin mukava.Voittajat saatiin kuitenkin selville ja uusiakin kasvoja saatiin mukaan.Kuuma makkara maistui kisan jälkeen.Lopuksi jaettiin palkinnot, joita oli jälleen saatu runsaasti.

Suuri kiitos palkintojen lahjoittajille! Joita olivat:Tikirak, Hämeen rakennuskonevuokraamo, Pälkäneen urheilu ja kalastus, Hiusstudio Kätsyt, Turva, Sisärakenne Nurmesjärvi ja Skanska.

Kilpailun alkua odotellessa.
Selkä tuuleen.
Onkohan syötit kunnossa.
Sitkeä yrittäjä.
Kädet olivat kunnossa, ja syötit.
Taloudenhoitaja tarkastaa makkaroiden määrän.
Voittajan hymy.
Kalaakin saatiin,tosin koko olisi voinut olla hiukan isompaa.

 

Osaston  pilkkiretki merelle, suuntautui tänä talvena Ihattulaan.Rannasta katsottuna kaikki näytti vielä hyvältä.Jäätä oli silmänkantamattomiin.Mutta ensimmäinen kairanreikä paljasti jään olevan pahasti pehmennyttä.Mutta yrittämään lähdettiin.Olimme lähellä jokisuuta, josta johtuen merivesi oli todella harmaata.Olosuhteet kalansaannille olivat todella haastavat.Jotkut onnistuivat narraamaan joitakin paistinkaloja.Mutta joidenkin matkalaisten reissusta tuli märkä.Tästä meidän täytyy ottaa opiksemme, jos ja kun vielä meriretkiä järjestämme.

Taloudenhoitajamme laittamassa siimaa kireälle.
Pitkänpäivän väsyttämät kalastajat.

Osastomme merellinen pilkkipäivä suuntautui Hakkenpäähän. Bussiin saimme tälläkertaa 24 talvikalastuksesta kiinnostunutta miestä.Vieraitakin oli mukavasti saapunut matkaan.Sää merällä oli pilvipoutainen.Jäätilanne oli suorastaan ihanteellinen, sitä oli jokapaikassa ja se oli sopivan vahvuista.Toki merellä varsinkin täytyy muistaa ettei jää ole samanvahvuista joka paikassa.Väki hajaantui jäälle päästyään isolla alalle.Ahkerimmat tekivät varmasti lähes 10km taipaleen jäällä. Kalaa saatiin erinäisiä määriä, mutta yhteistä oli se ,että isompi kala oli tällä kertaa päättänyt sulkea suunsa tarjotuilta syöteiltä.Muuten matkalaiset olivat tyytyväisiä päiväänsä.

Aamukahville Aurassa.
Makkaran paistoa Velkuan saaristossa.
Velkualaisia.
Päivän saalis.Lukua jonkin verran ,mutta koko puuttui.

Osaston porukka teki pilkkiretken Velkualle 7.3. 09. Retki oli onnistunut, kukaan ei hukkunut eikä kalojakaan tullut liiaksi kotiin raahattavaksi.