Mato-onkikisat

Osaston mato-onkikisat 

 

Kisat pidettiin poikkeuksellisesti perjantai-iltana,7.6. Keli oli upea kuin morsian eli kuivaa ja lämmintä, eikä hyttysistäkään ollut haittaa. Paljon oli kalojen molskintaa ja huumoria heitettiin rannan molemmin puolin. Voittaja oli Jorma Mäkinen miehissä ja Pirjo Haapsaari naisissa.

Matarikisa 1.9.2018

 

Osaston matarikisa pidettiin tällä kertaa Hyyrtöllä. Mukana oli 16 hlöä.Keli suosi jälleen osallistujia.Kisan aikana ehdotettiin erilaisia tuloslaskentoja. Välillä oli pelkkää ahvenkisaa ja välillä kappalekisaa ja ehdotettiin myöskin eri lajien kisaa. Mutta tuomari oli lahjomaton ja kisa hoidettiin perinteisesti.

Voittajaksi miesten sarjassa oli Petri Haapala,naisten sarjassa Ritva Mäki ja nuorten sarjassa oli kaksi voittajaa Kahro Variko ja Eero Honkoliini.

Lopuksi Tommi paisteli meille maistuvat makkarat pallogrillissään.

Mato-onkikisat Matinsaaressa 19.8.2017

 

Keli oli jälleen suotuisa tutussa paikassa,vaikka sääennuste näytti sadetta. Jokainen oli suunnitellut onkipaikkansa valmiiksi ja porukka hajautui eri paikkoihin. Kalaa tuli vaihtelevia määriä ja joitakin pääsi karkuunkin.Muunmuassa eräs lahna joka jäi kaislikkoon pyrstö pystyyn kun siima katkesi.Valtavia nyppyjäkin oli koettu. Välillä tuntui että kalastus oli pelkkää kalojen ruokkimista,sen verran ovelia tuntuivat olevan.Joutsenperhekin oli kovasti näytillä neljän poikasensa kera.

Kari Lehto voitti miehissä ylivoimaisesti.

Naisissa Tarja Laurila voitti lahnansa kanssa.

Risto Variko voitti nuorten sarjan.

Palkintoja oli jälleen runsaasti,kiitokset lahjoittajille !

 

 

Mato-onkikisat Matinsaaressa 20.8.2016

 

Kisapaikka oli jo hyvin tutuksi tulleessa paikassa. Voittajaksi tuli ylivoimaisesti Hannu Moisio. Naisissa voiton vei Pirjo Haapsaari. Nuorten kisa olikin tiukempi, siellä voittajiksi tulivat Eero Honkoliini ja Veeti Vehmas.

Makkarat paisteltiin ja palkinnot jaettiin,kiitokset lahjoittajille !

Iltapäivällä saunottiin ja syötiin Vaparissa.

Mato-onkikisat Matinsaaressa 12.9.2015

 

Osaston perinteiset matarikisat pidettiin jälleen Matinsaaressa. Kilpailu alkoi klo. 9.00 sääntöjen kertaamisella jossa tavoista poiketen päätettiin kieltää onginta tierummun kohdalla. Lieneekö siinä syy kalojen vähyyteen vai missä ? Kaloja toki oli paljon pinnassa mutta kaukana. Suurimman kalan palkintoakaan ei voitu antaa,koska vaaka ei pystynyt näyttämään niin pientä eroa. Myös sijoituksissa oli pientä hankaluutta kalojen kappalemäärien takia. Naurussa oli pitelemistä kun kalat piti punnita ilman pusseja että edes jonkinlaiset erot saatiin tuloksiin.  Keli onneksi oli hyvä ja huumoria riitti.

Voittajiksi päätyi 2 henkilöa samalla tuloksella : Raimo Saarinen ja Jorma Mäkinen.

Naisten sarjan voitti Ritva Mäki.

Nuorten sarjan voitti Heidi Laurila.

Paljon oli myös nollatuloksia jonka johdosta oli puhetta paikan tai ajan vaihdosta ensi kesänä.

Lopuksi paisteltiin makkarat ja jaettiin palkinnot.

 

Iltapäivällä saavuttiin Vapariin rentoutumaan. Keli oli edelleenkin kohdillaan. Saunottiin ja grillailtiin. Rohkeimmat tarkeni vielä jopa uimaankin. Tommi keitteli kahveet ja tarjolla oli makoisat leivät paksujen leikkeleiden kera. Kalaakin syötiin salaatin kanssa. Tässä oli kenties tämän kesän viimeinen lämpöinen viikonloppu !

Kesätapahtuma 2.8.2014

 

Kesän mato-onkikisa pidettiin Matinsaaressa,Kangasalla. Lämpöä riitti tällekin kesäpäivälle. Kilpailut aloitettiin klo.9.00 ja osallistujat riensivät omille tutuille paikoilleen. Syönti oli aluksi heikkoa mutta lopulta alkoi lahnojakin löytymään. Ranta oli hiukan haasteellinen koska kala katosi nopeasti louhikkoon jos ei ollut valppaana ottamaan sinttejä käsiinsä. Nähtiinpä myös ison lahnan katoaminenkin,mutta onneksi Raimo sai saaliinsa kaivettua esiin. Seuraava lahnan nosto onnistuikin jo helpommin.

Kolmella ensimmäisellä ei ollut suurta eroa toisiinsa joista Jari Luhtala vei voiton. Naisten sarjan voittajaksi tuli Ritva Mäki ja nuorten sarjan voittajaksi Heidi Laurila. Kisoissa oli myös huomattavissa kiivasta isä-lapsi kilpailua. Lopuksi paisteltiin makoisat makkarat ja suoritettiin palkintojen jako. Palkintoja oli taas runsain määrin.

 

Iltapäivällä saavuttiin Vapariin rentoutumaan. Saunat lämpiämään ja valkeet grilliin sekä sen jälkeen uimaan. Vaikka lämmin ilma helli meitä niin saunaan piti silti vielä mennä. Syötävää oli monenlaista, Rönön Sari oli valmistanut salaatin ja pihvejäkin paisteltiin sekä tietenkin makkaraa. Eli siis täydellinen kesäilta hyvässä seurassa !

Lähtö on tapahtunut.
Raimon lahna katosi.....
Raimon lahna löytyi !
Makkaranuotiolla oli kuhinaa.
Eri sarjojen voittajat : Ritva,Jari ja Heidi
Ei aina pelkkää makkaraa =)

Kesän mato-onkikisat käytiin Hyyrönhaudalla.

Sää suosi kisailijoita.Aluksi näytti etteivät kalat olleet halukkaita nielaisemaan tarjolla olevia syöttejä.Mutta kisan edetessä yhä useampi kisailija alkoi nostella saalista rannalle.Kisa sujui leppoisissa merkeissä.Ainoastaan yhdellä kisaajalla alkoi nousta hiki pintaan.Laurilan Jari oli saapunut kisoihin nuoren tyttö trion kanssa, joka työllisti Jaria kohtuullisesti.Tällä kertaa selväksi voittajaksi nousi Mäen Teuvo.Hän nosteli kohtuullisen kokoisia lahnoja kokeneen kalastajan ottein tasaisin väliajoin.Laurilan tyttö triosta nousi voittaja niin naistensarjaan kuin nuortensarjaan.Naistensarjan voitti Minna Laurila ja nuorten Heidi Laurila.Kisan jälkeen puheenjohtaja lämmitti saunan kaikille halukkaille.

 

 

 

Mies joka ilmoitti facebookissa voittavansa kisat.
Jorma kalastaa kaislikossa.
Teuvo taitoi lahnan pyynnin.
Jonoa punnitukseen.
Makkaraa ja limua.
Miestensarjan voittaja.
Naistensarjan voittaja.
Nuortensarjan voittaja.

 

 

 

Matarikisan voittaja.

Tampereen muurarit järjestivät kesäisen mato-onkikisan.Tapahtumaan sai osastomme myös kutsun.Paikka oli kuntoutumiskeskus Apilan rantasauna.Osastomme oli edustettuna niukalla kahden miehen ryhmällä.Osastomme kalamiesmainetta piti mainiosti yllä Haapalan Petri, joka myös sai illan suurimman kalasaaliin.2 miehinen joukkueemme koki niukan tappion muurareille tuloksin 2040g-1937g.Kisan jälkeen sauna oli lämpimänä ja pikku purtavaa tarjolla.Ilta kului leppoisen jutustelun merkeissä.Kiitämme Tampereenmuurareita ja odotamme uusia onkikisoja.

Miestensarjan voittaja.
Naistensarjan kolmonen.
Palkintojen jako alkamassa.
Naistensarjan voittaja.
Makkaran paistoa.
Mölkkykisaa pitkään johtaneen Airin tyylinäyte.

Päivä Pyysalossa.

Pilvipoutainen sää suosi onkikisaan lähteneitä.Kaikkiin sarjoihin löytyi osallistujia, toki niitä olisi voinut olla enemmänkin.Miestensarjan voiton vei Lehdon Kari ja naistensarjan voittaja oli Mäen Ritva. Junioreista taitavin oli Lyyti Rönö. Palkintoja oli jälleen runsaasti.Kiitos kaikille lahjoittajille. Kisan jälkeen makkarat ja voileivät tekivät kauppansa. Kun vatsa oli saatu ravittua, oli vuorossa perinteeksi muodustunut mölkkykisa. Kisasta tuli Saarisen perheen välinen, jonka loppumetreillä Raimo voitti.Sauna oli lämpöisenä ja vesijärven pienet laineet kutsuivat rohkeimpia     

uimasille.

Ennen kisaa kysellään kuulumisia.Vai olisiko kysymys taktiikka jutuista?
Heikki tarkkana.
Lieron pujoittaminen kuokkuun ei ole aina helppoa.
Pete on vaihtanut kynän onkivapaan.(Pete on osaston sihteeri)
Raimon syötin valintaa.
Makkara maistui kisan jälkeen.
Palkinto pöytä.Saimme jälleen paljon lahjoituksia.Voittajille oli lahjakortit.
Runsaasta pöydästä on mukava tehdä valintaa.